Reizigers hoeven deze paasvakantie niet te vrezen voor stakingsacties van boze bewakingsagenten op de luchthavens. Mogelijke acties zijn opgeschort nu de werkgevers een voorstel op tafel hebben gelegd.

Het personeel dat op de luchthavens de handbagage controleert, dreigde met stakingsacties op de luchthavens vanaf zaterdag. Ze verdienen te weinig en werken in moeilijke omstandigheden, luidt de klacht. Een staking van deze ‘screeners’ zou voor lange wachtrijen hebben gezorgd op de luchthavens.

Mogelijke acties opgeschort

Maar de stakingsaanzegging en dus ook mogelijke acties zijn opgeschort, zegt Koenraad Maertens van de socialistische vakbond. De werkgevers hebben een voorstel op tafel gelegd, en dat zal nu worden voorgelegd aan de werknemers. “Het akkoord loont volgens ons de moeite om voor te leggen. Het zou onverantwoord zijn om de acties voort te zetten”, aldus Maertens.

De aanzegging en de acties zijn opgeschort tot 23 april. Dan moet duidelijk worden wat de consultatie van de achterban heeft opgeleverd.

Wel spontane werkonderbreking op luchthaven Charleroi

 De bewakingsagenten belast met de screening van de passagiers op de luchthaven van Charleroi hebben vandaag tussen 10.45 uur en 11.20 uur wel even het werk neergelegd. De spontane actie kwam er tijdens de onderhandelingen tussen de vakbonden en de verschillende bewakingsfirma’s op de luchthavens van Zaventem, Luik en Charleroi.

De actie veroorzaakte niet veel hinder. Een woordvoerder van de luchthaven, die gecontacteerd werd rond 13 uur, zei dat op dat moment al alles opnieuw bij het oude was.

De luchthavens en de luchtvaartmaatschappijen kunnen nieuwe hinder missen als kiespijn. Wekenlange acties van de luchtverkeersleiders zorgden al voor heel wat vertragingen. 

BRON: HLN.BE

Al reeds + 200 000 klanten gingen u voor!

Neem Snel Contact Op Voor Meer Informatie

[gravityform id=1 title=false description=false ajax=true ]